Hříbečky – recept na vánoční cukroví
Suroviny
15 dkg strouhaných ořechů
15 dkg moučkového cukru
1 bílek
Jak na to?
Vše spojíme v hmotu. Počítejte s tím, že se dost „ťaplá“. (To je třeba vydržet :-)). Nyní odkrajujeme pomocí kávové lžičky nestejně veliké kousíčky a tvarujeme nožky a kloboučky. Můžeme spojovat hned, dokud hmota lepí, nebo nechat zaschnout a slepovat kapičkou čokolády. Po úplném zaschnutí máčíme kloboučky v čokoládě.
Tip: Na toto cukroví není vhodné si připravit těsto třeba 14 dní předem, pracujeme s čerstvě vypracovanou hmotou!
Máte zkušenosti s tímto cukrovím?
Máte lepší recept?
Podělte se s námi o vaši zkušenost níže v komentářích!
Rádi publikujeme i vaše další recepty.
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!