Vánoční cukroví – ouška – recept
Suroviny
- 280g hladké mouky
- 280g Hery nebo másla
- 2 žloutky
- 2 lžíce bílého vína
- marmeláda
- čokoláda na vaření
- na hrubo namleté oříšky
- 1 vejce na pomazání
Jak na to?
Těsto na ouška vypracujeme z mouky, Hery, žloutků a vína. Hotové těsto dáme na půl hodiny do ledničky, aby se nám s ním lépe pracovalo. Během pauzy si nakrájíme čokoládu na menší kousky. Vyndáme těsto z ledničky a kus těsta si ukrojíme a vyválíme z něho silnější placku, aby se nám dobře dělala ouška. Z placky vykrájíme kolečka, která plníme marmeládou a menšími kousky čokolády. Kolečka přehneme a kraje pořádně spojíme, aby nám čokoláda a marmeláda nevytekla. Takto vyrobená ouška dáváme na plech s pečícím papírem, potřeme rozšlehaným vajíčkem a sypeme oříšky. Pečeme v mírné troubě do zlatova.
Máte zkušenosti s tímto cukrovím?
Máte lepší recept?
Podělte se s námi o vaši zkušenost níže v komentářích!
Rádi publikujeme i vaše další recepty.
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!