Išelské dortíčky cukroví – recept
Suroviny
- 150 g hladké mouky
- 45 g cukru moučky
- 100 g másla
- 40 g lískových oříšků
- 1 vejce
- čajová lžička prášku do pečiva
- 20 g kakaa
Máslový krém s oříšky
- 1 kostka másla
- cukr moučka (množství závisí na tom, jak moc máte rádi sladké)
- pár kapek rumu
- vlašské oříšky
Jak na to?
Recept na Išelské dortíčky: suroviny dáme do mísy (mouku před vsypáním do mísy řádně promícháme s kypřícím práškem) a vše zpracujeme v těsto, které necháme cca 30min. v lednici odpočinout. Vychladlé těsto se lépe vyvaluje. Vezmeme si větší mikrotenový sáček a ten rozstřihneme, aby nám vznikl jeden velký obdelník. Vyndáme těsto z ledničky a ukrojíme z něho kousek, který pomocí sáčku vyválíme v placku. Z placky vykrajujeme tvar, který máme rádi. U nás doma již po několik generací děláme ozdobný obdelník. Vykrájené išilské dortíčky dáme na plech s pečícím papírem. Takto postupujem tak dlouho, než zpracujeme celé těsto.
Išelské dortíčky pečeme ve vyhřáté troubě, při mírné teplotě, cca 165°C. Cukroví necháme vychladnout.
Išelské dortíčky slepujeme krémem a zdobíme polevou. Polevu můžete zvolit dle vaši chuti. V naší rodině zdobíme citronovou polevou (2 bílky, 15 dkg cukru a 2 lžíce citronové šťávy).
Máme pro Vás podobný recept na Išelská kolečka.
Máte zkušenosti s tímto cukrovím?
Máte lepší recept?
Podělte se s námi o vaši zkušenost níže v komentářích!
Rádi publikujeme i vaše další recepty.
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!